top of page

vr 17 mrt

|

JH SOJO

Leuven Jazz: Sojo Sounds: Strange Meetings & Mr. Chong

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Leuven Jazz: Sojo Sounds: Strange Meetings & Mr. Chong
Leuven Jazz: Sojo Sounds: Strange Meetings & Mr. Chong

Tijd en Locatie

17 mrt 2023, 20:00 – 20:05

JH SOJO, Eénmeilaan 35, 3010 Leuven, Belgium

Over het evenement

Strange Meetings is een nieuwe concertreeks gecureerd door Charel Maes (sax), Lukas Jouck (drums) en Christoph Götzen (gitaar), drie studenten die elkaar tijdens hun studies aan het conservatorium vinden onder de vleugels van gitarist Frederik Leroux. Onder zijn begeleiding ontdekten ze al snel een gemeenschappelijke passie voor vrije muziek die hen inspireert om de grenzen van de academische canon te verleggen. Tot eind mei kiezen zij ieder drie projecten en samenwerkingen die ze twee zondagen per maand voorstellen in café Witzli Poetzli.

Op Leuven Jazz zullen ze in samenwerking met Sojo Sounds een aantal van die projecten presenteren, waaronder het trio Maes-Jouck-Götzen, aangevuld met bassist Ruben Verbeeck, alsook het freejazztrio Mr. Chong, dat je misschien nog kent van de vorige festivaleditie.

Mr. Chong Mr. Chong is een free improv trio bestaande uit Milan Donvil (drums), Rikkie Joris (gitaar) en Charel Maes (sax, synth en sampler). Tijdens hun studie ontdekten ze, ondanks hun diverse muzikale achtergronden, een gezamenlijke liefde voor vrije improvisatie.

Het resultaat is zowel onvoorspelbaar als uniek: abstract samenspel leidt tot eenvoudige maar krachtige melodieën en andersom (denk Albert Ayler of Louis Moholo). Die balans tussen chaos en orde, tempo of geen tempo, hoge of lage energie staat centraal in de muziek van Mr. Chong.

Deel het met je vrienden!

bottom of page