top of page

vr 11 mrt

|

Leuven

Raphael Malfliet & Mr. Chong: Leuven Jazz 2022

Raphael Malfliet & Mr. Chong: Leuven Jazz 2022
Raphael Malfliet & Mr. Chong: Leuven Jazz 2022

Tijd en Locatie

11 mrt 2022, 19:30

Leuven, Eenmeilaan 35, 3010 Kessel-Lo, 3010 Leuven, Belgium

Over het evenement

Raphael Malfliet Raphael Malfliet is een experimentele elektrische bassist, componist en performer gevestigd in Antwerpen. Hij studeerde aan de jazzafdeling van het conservatorium van Antwerpen. Na zijn afstuderen in 2014 ontwikkelde hij een interesse voor hedendaags-klassieke, experimentele muziek en compositie, waarbij hij zich intensief richtte op het verbinden van deze met geïmproviseerde muziek en zijn benadering van de elektrische basgitaar. In 2019 behaalde Raphael een bachelor compositie.

In zijn huidig werk tracht Raphael om kenmerken van generatieve kunst, gemaakt door autonome systemen, te vertalen naar zijn rol als componist en performer. Door te focussen op een evenwicht tussen onbestemde parameters en gestructureerde frameworks, geïnspireerd door games, probeert hij de performers en zichzelf uit te dagen om anders om te gaan met bekend materiaal in relatie tot geluid en ruimte. Daarbij weerhoudt hij zichzelf ervan in een bepaalde stijl te creëren, maar zal hij alle mogelijke middelen aanwenden om het onderwerp van het onderzoek te ondersteunen, uit te dagen en te bevragen. Dit resulteert in het omarmen van willekeurige en toevallige uitkomsten die vaak lagen van geluid opleveren met veranderende microscopische celstructuren.

Raphael doceert elektrische bas en ensemble aan de academie van Herentals en coördineert 'Solo Not Solo', een BA3 afstudeerproject voor dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Mr. Chong Mr. Chong is een free improv trio bestaande uit Milan Donvil (drums), Rikkie Joris (gitaar) en Charel Maes (sax, synth en sampler). Tijdens hun studie ontdekten ze, ondanks hun diverse muzikale achtergronden, een gezamenlijke liefde voor vrije improvisatie. Het resultaat is zowel onvoorspelbaar als uniek: abstract samenspel leidt tot eenvoudige maar krachtige melodieën en andersom (denk Albert Ayler of Louis Moholo). Die balans tussen chaos en orde, tempo of geen tempo, hoge of lage energie staat centraal in de muziek van Mr. Chong.

Timetable 19.30 uur – deuren 20.00 uur – Mr. Chong 21.30 uur – Raphael Malfliet 22.30 uur – einde

Deel het met je vrienden!

bottom of page